Onzichtbare beugel

Voor een levenslange gezonde mond

Orthoclear

Een onzichtbare beugel wordt gebruikt om tanden recht te zetten zonder dat de beugel zichtbaar is. 

Deze beugelbehandeling voeren wij bij Mondzorglinie uit wanneer iemand problemen heeft met de stand van zijn of haar tanden, zoals overbeet, onderbeet, scheve tanden of ruimte tussen tanden. Onzichtbare beugels kunnen worden gebruikt om deze problemen te corrigeren en de tanden weer recht te zetten.

Onzichtbare beugels werken door middel van uitneembare aligners, die gemaakt zijn van transparant kunststof. De voordelen van de onzichtbare beugels:

Onzichtbare beugel behandeling

Je zou kunnen overwegen om een onzichtbare beugel te nemen als je ontevreden bent over de stand van je tanden en/of beet en een corrigerende behandeling wilt ondergaan. Een onzichtbare beugel kan helpen bij het rechtzetten van scheve tanden, het dichten van ruimtes tussen tanden, het corrigeren van overbeet of onderbeet, en het verbeteren van de algehele uitlijning van je tanden. 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een onzichtbare beugelbehandeling:

  1. Esthetiek: Onzichtbare beugels zijn bijna onzichtbaar, waardoor je je minder bewust hoeft te zijn van je uiterlijk tijdens de behandeling.

  2. Comfort: Onzichtbare beugels zijn gemaakt van glad, comfortabel materiaal en hebben geen metalen onderdelen, waardoor ze minder irritatie veroorzaken dan traditionele beugels.

  3. Gemak: Onzichtbare beugels zijn gemakkelijk te verwijderen en weer aan te brengen, waardoor eten, drinken en tandenpoetsen gemakkelijker wordt.

  4. Voorspelbaarheid: Onzichtbare beugels maken gebruik van geavanceerde digitale technologie die de voortgang van de behandeling kan voorspellen en de te verwachten resultaten kan visualiseren.

  5. Korte behandeltijd: Afhankelijk van de ernst van de orthodontische problemen van een patiënt, kan een onzichtbare beugelbehandeling vaak sneller worden afgerond dan een traditionele beugelbehandeling. Een traditionele beugelbehandeling duurt vaak 2 tot 3 jaar. 

Als je overweegt om een onzichtbare beugelbehandeling te ondergaan, is het belangrijk om een afspraak te maken bij onze praktijk voor een consult. 

Voor kinderen en volwassenen

Onzichtbare beugels zijn ontworpen voor zowel volwassenen als kinderen. De behandeling is echter niet voor iedereen geschikt, omdat de ernst van de orthodontische problemen en de leeftijd van de patiënt van invloed kunnen zijn op de geschiktheid van de behandeling.

In het algemeen zijn onzichtbare beugels het meest geschikt voor volwassenen en tieners met milde tot matige orthodontische problemen, zoals scheve tanden, ruimtes tussen tanden, overbeet of onderbeet. Voor kinderen kan de behandeling geschikt zijn als ze voldoende tanden hebben doorgekomen en hun kaakgroei voldoende is gevorderd om de beugel te kunnen dragen. Plan een consult in bij Mondzorglinie om de mogelijkheden voor uw gebit te bespreken.

Digitale precisie voor optimaal resultaat

Een onzichtbare beugelbehandeling wordt aangemeten met behulp van een 3D mondscanner. Bij een 3D mondscan wordt een digitaal model van de tanden en kaken van de patiënt gemaakt met behulp van geavanceerde camera’s en software. Dit model wordt vervolgens gebruikt om een virtueel behandelingsplan te ontwerpen dat specifiek is afgestemd op de unieke behoeften van de patiënt.

Het gebruik van 3D mondscanners biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor het maken van afdrukken van de tanden. Het is niet alleen sneller en comfortabeler voor de patiënt, maar ook nauwkeuriger en efficiënter. Bovendien kan het virtuele behandelingsplan in 3D worden bekeken, waardoor de patiënt een beter beeld krijgt van hoe de onzichtbare beugelbehandeling eruit zal zien en wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.

Veel gestelde vragen onzichtbare beugel

De kosten van een onzichtbare beugelbehandeling kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de orthodontische problemen van de patiënt, de duur van de behandeling, het type onzichtbare beugel dat wordt gebruikt en de locatie van de orthodontist.

Over het algemeen zijn de kosten van een onzichtbare beugelbehandeling vergelijkbaar met die van traditionele metalen beugels. De totale kosten kunnen echter hoger zijn dan die van traditionele beugels, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de behandelduur.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste verzekeringsplannen orthodontische behandelingen dekken, maar de dekking kan verschillen afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de polis. Het is raadzaam om uw verzekeringsplan te raadplegen voor meer informatie over de dekking van orthodontische behandelingen.

Als je geïnteresseerd bent in een onzichtbare beugelbehandeling, is het raadzaam om een consult in te plannen, zodat wij je een op eerlijk en deskundig advies kunnen geven. 

De duur van een onzichtbare beugelbehandeling varieert afhankelijk van de ernst van de orthodontische problemen van de patiënt en het type onzichtbare beugel dat wordt gebruikt. Over het algemeen varieert de duur van een onzichtbare beugelbehandeling tussen 6 maanden en 2 jaar. Het is belangrijk om te weten dat de duur van de onzichtbare beugelbehandeling afhankelijk is van verschillende factoren, en dat elke patiënt uniek is.  Daarom is het raadzaam om een consult in te plannen bij Mondzorglinie. 

In het algemeen wordt aanbevolen om de onzichtbare beugel 20-22 uur per dag te dragen, en alleen uit te doen om te eten, te drinken, te poetsen en te flossen. Het niet naleven van deze richtlijnen kan leiden tot vertragingen in de behandeling.

Bent u tevreden of juist niet? Neem dan contact met ons op. 

Menu

Mondzorglinie | Website door Irmedia