Esthetische tandheelkunde

Voor een stralende glimlach

Esthetische tandheelkunde / Cosmetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde, ook wel bekend als cosmetische tandheelkunde, is het gebied van de tandheelkunde dat zich richt op het verbeteren van de esthetische uitstraling van het gebit. Het doel van esthetische tandheelkunde is om de tanden en het tandvlees te verbeteren om een ​​mooiere glimlach te creëren. Enkele voorbeelden van esthetische tandheelkundige behandelingen zijn onder meer:

Medisch of persoonlijk?

Esthetische tandheelkunde is een persoonlijke keuze en niet altijd medisch noodzakelijk. Veel mensen kiezen voor esthetische tandheelkundige behandelingen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun glimlach te verbeteren. Het is belangrijk om onze tandarts te overleggen over de verschillende opties en welke behandeling het beste bij uw behoeften past.

Before & after

Before
After
Before
After

De voordelen van esthetische tandheelkunde

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan esthetische tandheelkunde:

  1. Verbeterde zelfvertrouwen: Het hebben van een mooie glimlach kan helpen bij het verbeteren van het zelfvertrouwen. Mensen die zich zekerder voelen over hun glimlach zijn vaak meer ontspannen in sociale situaties en hebben een hogere kans op succes in hun persoonlijke en professionele leven.

  2. Betere mondgezondheid: Sommige esthetische tandheelkundige behandelingen, zoals het corrigeren van scheve tanden, kunnen helpen bij het verbeteren van de mondgezondheid. Dit komt omdat rechte tanden gemakkelijker schoon te houden zijn en minder gevoelig zijn voor tandbederf en tandvleesaandoeningen.

  3. Langdurige resultaten: Esthetische tandheelkundige behandelingen kunnen langdurige resultaten opleveren, afhankelijk van de gekozen behandeling. Bijvoorbeeld, als u kiest voor tandheelkundige implantaten of kronen, dan kunt u deze tanden de rest van uw leven behouden met goede mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken.

  4. Verbeterde functionaliteit: Sommige esthetische tandheelkundige behandelingen kunnen ook de functionaliteit van de mond verbeteren. Bijvoorbeeld, als u tanden mist of beschadigde tanden heeft, kan het vervangen van deze tanden of het plaatsen van kronen helpen bij het verbeteren van uw kauwvermogen en spraak.

  5. Persoonlijk maatwerk: Esthetische tandheelkunde biedt vaak persoonlijk maatwerk om aan uw individuele behoeften en wensen te voldoen. Dit betekent dat u een glimlach kunt ontwerpen die past bij uw gezicht en persoonlijkheid, wat kan helpen bij het verbeteren van uw algehele esthetiek en zelfbeeld.

Kortom, esthetische tandheelkunde biedt veel voordelen die verder gaan dan alleen een mooie glimlach. Het kan helpen bij het verbeteren van uw mondgezondheid, zelfvertrouwen en algehele kwaliteit van leven.

Veel gestelde vragen esthetische tandheelkunde

De snelheid waarmee u resultaten ziet na een esthetische tandheelkundige behandeling hangt af van verschillende factoren, zoals het type behandeling dat u heeft ondergaan en de omvang van de behandeling. Over het algemeen kunnen de resultaten variëren van onmiddellijk tot enkele weken of maanden na de behandeling.

Bij sommige behandelingen, zoals het plaatsen van facings of veneers, ziet u mogelijk direct resultaat omdat de tanden er direct mooier uitzien. Bij andere behandelingen, zoals het bleken van tanden, kan het enkele weken duren voordat u het volledige resultaat ziet.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige esthetische tandheelkundige behandelingen ook een herstelperiode kunnen vereisen, waarbij u mogelijk enkele dagen tot enkele weken last heeft van gevoeligheid, zwelling of pijn. Na deze herstelperiode zult u de volledige resultaten van de behandeling kunnen zien.

Het is ook belangrijk om op te merken dat u een goede mondhygiëne moet handhaven en regelmatig naar de tandarts moet gaan om de resultaten van uw esthetische tandheelkundige behandeling te behouden en te verbeteren.

Enkele voorbeelden van esthetische tandheelkundige behandelingen zijn onder meer:

  • Het bleken van tanden om verkleuringen en verkleuringen te verminderen.
  • Het plaatsen van facings of veneers op de voorkant van de tanden om scheve tanden, spleten of verkleuringen te maskeren.
  • Het gebruik van tandheelkundige implantaten of kronen om ontbrekende tanden te vervangen.
  • Het vormen en modelleren van het tandvlees om de verhoudingen van de tanden te verbeteren.

Over het algemeen worden esthetische tandheelkundige behandelingen niet vergoed door de basisverzekering, omdat deze niet als medisch noodzakelijk worden beschouwd. Dit betekent dat u meestal zelf voor de kosten van de behandeling moet betalen.

Sommige tandartsverzekeringen bieden echter aanvullende dekking voor esthetische tandheelkunde. Het is belangrijk om uw polisvoorwaarden te controleren om te zien welke behandelingen gedekt zijn en onder welke voorwaarden.

Daarnaast is het mogelijk om in bepaalde gevallen een vergoeding te krijgen vanuit een aanvullende verzekering bijvoorbeeld als er sprake is van een aangeboren afwijking of ongeval waardoor de esthetische behandeling medisch noodzakelijk is geworden.

Het is altijd verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar en tandarts om te bepalen of u in aanmerking komt voor vergoeding van esthetische tandheelkundige behandelingen.

Bent u tevreden of juist niet? Neem dan contact met ons op. 

Menu

Mondzorglinie | Website door Irmedia