Kindertandheelkunde

Voor kinderen tot 18 jaar gratis!

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde richt zich op verschillende aspecten van de mondgezondheid van kinderen, waaronder het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen, het behandelen van cariës, het begeleiden van het tandheelkundige groeiproces van kinderen en het corrigeren van gebitsafwijkingen.

De kindertandarts van Mondzorglinie is een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen. Onze tandartsen hebben extra training en ervaring op het gebied van kindertandheelkunde en zijn speciaal opgeleid om kinderen op een vriendelijke en ontspannen manier te behandelen.

Vergoeding kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekering. Zo wordt een controle afspraak voor uw kind sowieso vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor de tandheelkundige behandelingen worden doorgaans gedekt door de basisverzekering, tot een bepaald bedrag per jaar.

Daarnaast bieden veel zorgverzekeraars ook een aanvullende tandartsverzekering aan, die extra dekking biedt voor tandheelkundige behandelingen.Het is belangrijk om de voorwaarden van uw zorgverzekering te controleren om te bepalen welke behandelingen en kosten wel of niet worden gedekt.

Vanaf welke leeftijd met uw kind naar de tandarts?

Het is aanbevolen dat kinderen al op jonge leeftijd naar de tandarts gaan om vroegtijdige opsporing en preventie van tandheelkundige problemen mogelijk te maken. Wij bevelen aan dat kinderen hun eerste tandartsbezoek moeten hebben op de leeftijd van 1 jaar of binnen 6 maanden na het doorkomen van hun eerste tandje.

Op deze leeftijd kan de tandarts van Mondzorglinie de ouders adviseren over de juiste mondhygiëne voor hun kind en eventuele vroege tekenen van tandheelkundige problemen opsporen, zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere problemen die het gevolg kunnen zijn van een verkeerde tong- en mondpositie.

Vanaf dat moment moet uw kind regelmatig naar de tandarts gaan, ongeveer om de 6 maanden. Dit kan variëren afhankelijk van de mondgezondheid van uw kind en de aanbevelingen van de tandarts.

Het is belangrijk om op jonge leeftijd regelmatig naar de tandarts te gaan om uw kind te helpen een goede mondgezondheid te behouden en eventuele problemen vroegtijdig te behandelen. Dit kan het risico op toekomstige tandheelkundige problemen verminderen en uw kind helpen om een gezonde en stralende glimlach te behouden.

Is uw kind angstig?

Als gespecialiseerde kindertandartspraktijk begrijpen wij bij Mondzorglinie hoe belangrijk het is om kinderen op hun gemak te stellen tijdens een tandartsbezoek. Hier zijn een paar manieren waarop ze dat kunnen doen:

  1. Een kindvriendelijke omgeving: Mondzorglinie heeft een kindvriendelijke omgeving gecreëerd om kinderen op hun gemak te stellen. De wachtruimte en behandelkamers zijn ingericht met speelgoed, kleurrijke afbeeldingen en comfortabele stoelen, om de angst van kinderen te verminderen.

  2. Communicatie: De tandartsen van Mondzorglinie stellen zichzelf voor aan het kind en legt uit wat er tijdens het bezoek gaat gebeuren. Dit helpt om het kind gerust te stellen en eventuele angst weg te nemen.

  3. Afleiding: Tijdens de behandeling kan de tandarts het kind afleiden met behulp van leuke verhalen of het laten zien van grappige filmpjes. Dit helpt het kind om zich te concentreren op iets anders dan de behandeling.

  4. Beloningen: Na afloop van het bezoek krijgen kinderen bij Mondzorglinie vaak een kleine beloning, zoals een sticker of een ballon, als beloning voor hun dapperheid.

Door deze aanpak en aandacht te besteden aan de behoeften van kinderen met angst voor de tandarts, zorgen de tandartsen van Mondzorglinie ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen tijdens een tandartsbezoek en dat de behandelingen zo aangenaam mogelijk verlopen.

Veel gestelde vragen kindertandheelkunde

Ja, u bent van harte welkom bij Mondzorglinie. De kindertandarts van Mondzorglinie is een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen. Onze tandartsen hebben extra training en ervaring op het gebied van kindertandheelkunde en zijn speciaal opgeleid om kinderen op een vriendelijke en ontspannen manier te behandelen.

Het wordt aanbevolen om met uw kind regelmatig naar de tandarts te gaan, ongeveer om de 6 maanden. Deze frequentie kan variëren afhankelijk van de mondgezondheid van uw kind en de aanbevelingen van de tandarts.

Op jonge leeftijd is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot grotere problemen. De tandarts kan uw kind adviseren over de juiste mondhygiëne en kan eventuele vroege tekenen van tandheelkundige problemen opsporen, zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere problemen die het gevolg kunnen zijn van een verkeerde tong- en mondpositie.

Als uw kind een beugel heeft of andere orthodontische behandelingen ondergaat, kan het zijn dat de tandarts aanbeveelt om vaker dan om de 6 maanden te komen voor controles en onderhoud.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de tandarts op te volgen om ervoor te zorgen dat uw kind een goede mondgezondheid behoudt en eventuele problemen vroegtijdig worden behandeld. Dit kan het risico op toekomstige tandheelkundige problemen verminderen en uw kind helpen om een gezonde en stralende glimlach te behouden.

Het is aan te raden om regelmatig naar de tandarts te gaan, zodat de ontwikkeling van de tanden en kaken van uw kind in de gaten gehouden kan worden. Op basis van de bevindingen van de tandarts kan deze een inschatting maken of uw kind een beugel nodig heeft.

In het algemeen worden beugels aanbevolen als er sprake is van tandheelkundige problemen die kunnen worden gecorrigeerd met orthodontische behandeling. Dit kan zijn vanwege scheve tanden, een overbeet, een onderbeet, een kruisbeet of andere afwijkingen in de stand van de tanden of kaken.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle tandheelkundige problemen direct zichtbaar zijn en soms pas later in de ontwikkeling van het gebit naar voren komen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken, zodat eventuele problemen tijdig worden opgespoord en behandeld.

Als u zich zorgen maakt over de tandontwikkeling van uw kind, kunt u altijd een afspraak maken bij Mondzorglinie om het te bespreken en om advies te vragen over eventuele behandelingen, zoals een beugel.

Bent u tevreden of juist niet? Neem dan contact met ons op. 

Menu

Mondzorglinie | Website door Irmedia