Digitale precisie

Nieuwste technieken

3D Mondscanner

De 3D mondscanner van Mondzorglinie is een geavanceerd apparaat dat wordt gebruikt om gedetailleerde scans te maken van de mond van een patiënt. Met behulp van geavanceerde technologie kan de scanner nauwkeurige 3D-afbeeldingen maken van de tanden, kiezen en het tandvlees van een patiënt.

Dit biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele afdrukmethoden, zoals het verminderen van ongemak en het verkorten van de benodigde tijd voor het maken van een afdruk. Bovendien kunnen de scans worden gebruikt om digitale modellen te maken, waardoor een meer geavanceerde en persoonlijke behandeling mogelijk is.

De 3D mondscanner van Mondzorglinie is een belangrijk hulpmiddel voor tandheelkundige professionals en zorgt voor een snellere, efficiëntere en nauwkeurigere diagnose en behandeling van tandheelkundige aandoeningen.

Voordelen 3D Mondscanner

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van de 3D mondscanner van Mondzorglinie, waaronder:

  1. Nauwkeurigheid: De 3D mondscanner biedt een hoge mate van nauwkeurigheid bij het maken van scans van de mond van de patiënt, waardoor er een gedetailleerd en nauwkeurig beeld van de tanden, kiezen en het tandvlees ontstaat. Dit helpt bij het maken van een meer precieze diagnose en behandelplan.

  2. Comfortabel: In tegenstelling tot traditionele afdrukmethoden, waarbij een afdrukmateriaal in de mond van de patiënt wordt geplaatst, is het gebruik van de 3D mondscanner veel comfortabeler en minder ongemakkelijk voor de patiënt.

  3. Efficiëntie: De 3D mondscanner maakt scans in enkele minuten, wat een enorme tijdsbesparing betekent voor de tandheelkundige professional. Dit helpt om de doorlooptijd van de behandeling te verkorten en de patiëntervaring te verbeteren.

  4. Geavanceerde technologie: De 3D mondscanner maakt gebruik van geavanceerde technologie, waaronder het creëren van digitale modellen van de mond van de patiënt. Deze digitale modellen kunnen worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde behandeling te bieden.

  5. Milieuvriendelijk: De 3D mondscanner is een milieuvriendelijke optie, omdat er geen afdrukmateriaal wordt gebruikt, wat betekent dat er minder afval wordt geproduceerd.

Bij welke behandelingen?

Een 3D mondscan kan worden gebruikt voor verschillende behandelingen in de tandheelkunde, waaronder:

  1. Orthodontie: Bij orthodontische behandelingen wordt vaak een 3D mondscan gemaakt om digitale modellen van de tanden en kaken te creëren. Dit helpt bij het bepalen van de beste behandelingsoptie, het maken van aangepaste beugels of aligners, en het controleren van de voortgang van de behandeling.

  2. Implantologie: Bij implantologie kan een 3D mondscan worden gebruikt om een gedetailleerd beeld te krijgen van de structuur van de kaak en de plaatsing van implantaten te plannen.

  3. Restauratieve tandheelkunde: Bij restauratieve tandheelkunde, zoals het plaatsen van kronen, bruggen of facings, kan een 3D mondscan worden gebruikt om nauwkeurige modellen te maken van de tanden en kiezen die moeten worden gerepareerd.

  4. Kaakchirurgie: Bij kaakchirurgie kan een 3D mondscan worden gebruikt om de kaak en de omliggende weefsels in detail te bekijken, waardoor het behandelplan en de operatie beter kunnen worden gepland.

  5. Parodontologie: Bij parodontale behandelingen kan een 3D mondscan worden gebruikt om de tanden, het tandvlees en het bot rondom de tanden en kiezen in kaart te brengen en het verloop van de behandeling te volgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

3D Röntgenfoto

Een röntgenfoto is een beeldvormend diagnostisch hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt in de tandheelkunde. Mondzorglinie maakt gebruik van digitale röntgenapparatuur, waardoor de hoeveelheid straling die de patiënt ontvangt aanzienlijk wordt verminderd. Digitale röntgenfoto’s bieden een snelle en nauwkeurige manier om de mond te onderzoeken en afwijkingen op te sporen die mogelijk niet zichtbaar zijn tijdens een reguliere tandheelkundige controle.

Een röntgenfoto kan worden gebruikt om gaatjes, tandbederf, gebitsproblemen en botverlies te detecteren. Het kan ook helpen bij het plannen van implantaten, extracties, orthodontische behandelingen en andere tandheelkundige ingrepen. Omdat digitale röntgenfoto’s direct beschikbaar zijn, kan de tandarts onmiddellijk de resultaten bekijken en een snellere diagnose stellen.

Het gebruik van digitale röntgenfoto’s bij Mondzorglinie biedt verschillende voordelen, waaronder minder blootstelling aan straling, minder tijd voor het maken van de foto’s, en een snellere en nauwkeurigere diagnose. Het is belangrijk om regelmatig röntgenfoto’s te maken om uw mondgezondheid te behouden en problemen in een vroeg stadium te kunnen behandelen.

Bent u tevreden of juist niet? Neem dan contact met ons op. 

Menu

Mondzorglinie | Website door Irmedia